Freestechnologie

Hoogwaardige technologie
voor grote uitdagingen.


Diepgrondige problemen met het spoor en scheuren of extreme profielafwijkingen hebben verstrekkende, negatieve gevolgen voor de levensduur van het spoornet, het rijcomfort en de rijveiligheid. Dit heeft zijn weerslag in de kosten van spoorstaven en onderdelen. Om deze gevolgen zo efficiënt en doeltreffend mogelijk te lijf te gaan, is het raadzaam om gebruik te maken van de juiste freestechniek. Hoogwaardige freestechnologie (tot wel 2,5 mm) die een duidelijke bijdrage levert aan een langere levensduur van onmisbare onderdelen.
Meer info

Onze kracht ligt in de rust. Vooral in de binnensteden.

De speciale freestechniek, die wij met onze innovatieve machines leveren, zorgt ervoor dat de aangetaste spoorstaven weer het juiste profiel krijgen en verwijdert op een doeltreffende manier diepliggende scheuren. Vooral bij spoorwegen met een hoge belasting en bij scherpe bochten zorgt deze techniek voor een langere levensduur. Nog een voordeel: aangezien de hoeveelheid vonken geminimaliseerd is en het geluidsniveau sterk gereduceerd, is deze techniek uitermate geschikt voor binnenstedelijke gebieden.

VDM Rail op het spoor

Innovatieve technologieën, efficiënte oplossingen en heel veel knowhow. Bekijk wat wij allemaal doen op het gebied van freestechnologie en welk verschil VDM Rail op het spoor maakt.
1:59 min. Videoclip

Meer oplossingen onder één dak.

Hebben we uw interesse gewekt? VDM Rail biedt nog veel meer, goed doordachte technische oplossingen rondom de instandhouding en het onderhoud van uw spoorwegennet. Innovatief, kostenbesparend, alles onder één dak. We laten ze u graag zien.

Nieuwe datum voor InnoTrans

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is InnoTrans 2021 verschoven naar volgend jaar. Zoals het er nu voorstaat, opent de internationale vakbeurs voor spoorwegtechnologie van 20 t/m 23 september 2022 de deuren. Waar u ons dan precies kunt vinden, om te netwerken en van gedachten te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen in de branche, laten wij te zijner tijd weten.